Pentu igiena și îngrijirea de zi cu zi a bebelușului veți avea nevoie de destul de multe produse (de la scutece la truse îngrijire sau diverse suplimente) pe care le veți alege atât în funcție de recomandări și preferințe, cât și în funcție de buget. Pentru o parte din produsele din listă vă recomand să aveți o discuție prealabilă cu medicul pediatru pentru informații suplimentare si pentru a vă asigura că alegeți produsul care vi se potrivește cel mai bine.

#Îngrijirea zilnică și Igiena Bebelușului

Scutece pentru nou-născuți

Vei avea nevoie de 6-8 scutece pe zi. Când discutăm de scutece părerile sunt împărțite privind cel mai bun brand sau cea mai bună variantă de scutec. Noi am testat inițial mai multe variante de la Pampers, Huggies și Bambo Nature și am optat ulterior pentru Pampers Premium Care (atât varinata simplă cât și cea chiloțel). Inițial vei avea nevoie de mărimea 0 iar daca bebe e mai măricel direct de mărimea 1.

Vezi produse pe emag.ro
pampers pure aqua servetele umede

Șervetele umede pentru bebeluși

Sunt extrem de utile pentru îngrijirea zilnică. Noi am ales varianta Pure Aqua de la Pampers și le-am folosit la fiecare schimbare de scutec.

Vezi produse pe emag.ro

Aleze

Împreună cu scutecele și șervețelele umede, sunt nelipsite din bagajul nostru. Eu le folosesc de fiecare dată când îl schimb pe Matei, atât pe masa de înfășat cât și pe orice alte suprafețe. Există branduri speciale de bebeluși însă mie mi s-au părut mai practice și cu un raport calitate preț mai bun cele de la Seni.

Vezi produse pe emag.ro

Ser fiziologic și comprese sterile

Le vei folosi pentru igiena zilnică – curățarea ochilor, a buricului și a altor zone sensibile. Ser fiziologic am încercat mai multe variante și nu am neapărat o recomandare de brand. Comprese sterile am folosit de la Hartmann – Medicomp 5×5.

Vezi Comprese Sterile pe emag.ro
Vezi Ser Fiziologic pe emag.ro

Prosopele mici

Cel mai probabil le vei găsi o mulțime de utilizări – pentru șters la guriță, pentru curățat sânii, pentru pus pe umăr astfel încât bebe să nu intre în contact direct cu haine tale, etc.

Vezi produse pe emag.ro

Pară pentru mucozități / Aspirator nazal / Batista Bebelușului

Încă din primele zile vei avea nevoie să elimini secrețiile nazale și vei descoperi că există o mulțime de instrumente dinsponibile de la clasica pară până la aspiratoarele nazale actionate cu gura, electrice sau care se monteaza la aspiratoarele casnice. Pentru toaleta zilnică noi am folosit inițial un aspirator nazal manual care funcționează prin aspirare cu gura după care am cumpărat și unul electric însă nu mi se pare o investiție neapărat necesară. Pentru perioadele când a fost răcit și a necesitat o aspirare mai bună cel mai bine și-a făcut treaba Batista Bebelușului care se montează la aspirator clasic.

Vezi produse pe emag.ro

Trusă îngrijire

De obicei conține forfecuță de unghii, unghieră, pila și perie păr. Peria este utila în masajul capilar pe care majoritatea bebelușilor îl adoră iar unghiile trebuie tăiate de minim 2 ori pe săptămână.

Vezi produse pe emag.ro

Bețișoare de urechi cu opritor

Pentru igiena zilnică a urechiilor (după baie).

Vezi produse pe emag.ro

Detergent și balsam de rufe pentru bebeluși

Noi am ales să spălam hainele lui Matei separat de ale noastre și folosim produse special destinate bebelușilor.

Vezi produse pe emag.ro

Cremă împotriva iritațiilor de scutec (de verificat și cerut informații suplimentare de la pediatru)

Bephanten sau Sudocrem sunt cremele cele mai cunoscute pentru prevenirea sau tratarea eritemului fesier. Eu am folosit Bepanthen însă am auzit de la alte mămici că și Sudocrem își face treaba la fel de bine.

Vezi produse pe emag.ro

Alcool alb sau șervetele cu alcool și Baneocin (de verificat și cerut informații suplimentare de la pediatru)

Sunt necesare în primele zile pentru îngrijirea bontului ombilical. Noi am avut șervetele Soft Zellin (îmbibate cu alcool) și mi s-au părut foarte utile; întăi curățam cu un șervețel zona ombilicala după care pudram cu Baneocin

Vezi produse pe emag.ro

Apă termală (de verificat și cerut informații suplimentare de la pediatru)

Este folositoare în igiena zilnică mai ales în timpul verii cand sunt frecvente iritațiile de piele; noi am folosit de la apa termală de la Avene pentru a-l șterge pe Matei pe față când mi se părea că a transpirat sau se murdărea de lapte

Vezi produse pe emag.ro

Termometru (de verificat și cerut informații suplimentare de la pediatru)

Noi am avut două variante, ambele digitale: unul clasic, cu vârf flexibil, pentru măsurarea temperaturii intrarectal și unul cu infraroșu cu care poți lua temperatura de pe frunte și din ureche (util noaptea pentru monitorizare în timp ce bebelușul doarme, fară să fie nevoie să îl dezbraci din oră în oră). Pentru a decide însă dacă este nevoie de vreun tratament temperatura bebelușilor și copiilor mici se masoră intrarectal.

Vezi produse pe emag.ro

Baby wind (de verificat și cerut informații suplimentare de la pediatru)

Pârțâietorul pentru sugari este un instrument mecanic ce ajută atât în cazul acumulării de gaze intestinale, precum și în caz de constipație. Pe noi ne-a ajutat însă folosirea lui trebuie validată cu pediatrul.

Vezi produse pe emag.ro

Picături colici și/sau pentru tranzitul intestinal (de verificat și cerut informații suplimentare de la pediatru)

Există o mulțime de variante de produse împotrivă colicilor / gazelor sau care ajută tranzitul intestinal, cele mai des recomandate fiind cele pe bază de simeticonă (Espumisan, Infacol), probiotice (Protectis) sau Grip Water. Acestea ar trebui alese și adiministrate doar după o discuție cu pediatrul care va știi cel mai bine ce schemă să iți propună și ce să schimbe dacă vă fi nevoie.

Vezi produse pe emag.ro

Medicamente antitermice – sirop și supozitoare (de verificat și cerut informații suplimentare de la pediatru)

E bine să le ai în casă în caz că bebe face temperatură însă ar trebui alese și adiministrate doar după o discuție cu pediatrul care va știi cel mai bine ce schemă să iți propună și ce să schimbe dacă vă fi nevoie.

Vezi și ce ar trebui sa pui în geanta pentru maternitate pentru tine: Lista Bagaj Maternitate (I) – lucrurile necesare mamei