Las mai jos o listă cu câteva recomandări de cărți despre statutul de părinte și noua dinamică dintre parteneri ce apare odată cu nașterea unui copil. Pentru a prezenta cât mai clar conținutul fiecăreia, am preluat descrierile oficiale ale cărților (de pe coperți sau furnizate de edituri).

Lasă un comentariu cu părerea ta despre aceste cărți sau dacă ai alte titluri pe care le-ai citit și le recomanzi!

Nașterea unei mame – Daniel N. Stern, Nadia Bruschweiler-Stern

Acest volum tratează experiența interioară, adesea personală, de a deveni mamă, arătând cum venirea pe lume a unei mame nu survine într-un singur moment dramatic, definitoriu, ci iese la iveală treptat, din efortul cumulat din numeroase luni care precedă și urmează nașterea propriu-zisă copilului. Într-un fel, mama trebuie să se nască din punct de vedere psihologic în aceeași măsură în care bebelușul ei trebuie să vină pe lume fizic. Femeia dă naștere, în propria sa minte nu unei ființe noi, ci unei noi identități: ea capătă sentimentul de a fi mamă.

  • Ce anume declanșează atitudinea specifică maternității?
  • Cum este posibil ca aceasta să fie unică, proprie fiecărei femei în parte, și totuși împărtășită de toate mamele?
  • Cum apare această nouă identitate în fiecare femeie și cum anume se simte acest proces?
  • Ia naștere odată cu momentul în care bebelușul scoate primul țipăt?
Vezi detalii și preț pe emag.ro
Vezi detalii și preț pe elefant.ro
Vezi detalii și preț pe libris.ro
Vezi detalii și preț pe cărturești.ro
Vezi detalii și preț pe cartepedia.ro

Nu există părinte perfect – Isabelle Filliozat

E greu, uneori chiar imposibil, să fii părinte. Cu toţii ne dorim să ne purtăm cu copiii noştri doar cu blândeţe şi iubire, dar, din păcate, viaţa ne arată că nu suntem capabili de asta. Cartea Nu există părinte perfect ne arată cu empatie şi fără să inducă sentimente de vină de ce ne înfuriem, de ce strigăm, de ce ne lovim şi ne pedepsim copiii. Cartea aceasta le este atât de necesară tuturor adulţilor din România! Purtăm, majoritatea, un bagaj greu de neiubire, regrete şi singurătate. Asta se vede foarte uşor în discuţiile despre absolut orice, dar mai ales în cele despre cum ne creştem copiii, care sunt întotdeauna foarte aprinse. De ce ne provoacă acest subiect atât de multe emoţii? Pentru că inconştientul nostru ascunde multe răni vechi, pentru că povestea noastră, a copilăriei şi a tinereţii noastre, începe să iasă la lumină când devenim părinţi.

Autoarea cărţii, Isabelle Filliozat, binecunoscută psihoterapeută şi autoare franceză, oferă şi multe soluţii practice pentru a ne înţelege, a ne accepta şi a ne ierta. Ca să reuşim să ne găsim libertatea de a fi nu părintele perfect, ci părintele cald şi blând care putem fi.
Vezi detalii și preț pe emag.ro
Vezi detalii și preț pe elefant.ro
Vezi detalii și preț pe libris.ro
Vezi detalii și preț pe cărturești.ro
Vezi detalii și preț pe cartepedia.ro

Confesiunile unei mame imperfecte – Cum iti transforma copiii viata – Harriet Lerner

O carte despre ce înseamnă să fii mamă și cum te transformă asta, pe dinăuntru și pe dinafară – împreună cu tot sistemul tău de relaționare. Scriind din dubla perspectivă de psiholog și de mamă, Lerner ne împărtășește povești din istoria ei profund personală, care traversează toată gama de emoții — de la „hilar” până la „inimă frântă”. Începând cu nașterea sau adopția și sfârșind cu acel cuib părăsit din care au plecat copiii deveniți tineri adulți, avem în față o carte înduioșătoare și plină de duh, despre ce înseamnă să fii o mamă imperfectă.

„Considerată una dintre cele mai influente voci ale lumii, când vine vorba despre cultivarea relațiilor sănătoase, dr. Lerner ne reamintește în această carte-fenomen că, atunci când ne referim la parenting, nu există perfecțiune. Ba chiar mai mult decât atât, mama, tatăl și copilul sunt ființe minunat de imperfecte. Dedicată cu precădere mamelor, cartea este un text de referință pentru toți tăticii care cred în #puterearelațiilor și care sunt conștienți de faptul că nimeni și nimic nu poate suplini absența lor.“ — Gáspár György

Vezi detalii și preț pe emag.ro
Vezi detalii și preț pe elefant.ro
Vezi detalii și preț pe libris.ro
Vezi detalii și preț pe cărturești.ro
Vezi detalii și preț pe cartepedia.ro

În acest articol folosim unelte de marketing afiliat. Asta înseamnă că dacă dai click pe link-urile din articol care duc către site-uri din exterior și plasezi o comandă acolo, noi vom obține un mic comision ca urmare a acestei tranzacții. Pe tine nu te costă nimic, iar pe noi ne ajuți să ne ducem mai departe acest proiect.