Cât de des trebuie spălat un nou născut sau un bebeluș este o discuție ce stârnește controverse atât printre părinți, cât și printre medicii pediatri; unii spun că zilnic, alții recomandă băița la 2-3 zile, chiar 1 săptămână. Eu îți recomand să găsești un medic pediatru în care să ai încredere și să mergi pe mâna sa deoarece va fi cel mai în măsură sa vă ghideze să luati decizii în funcție de nevoile voastre specifice. Noi am ales să îl spălam zilnic pe Matei si nu regret în niciun fel decizia luată.

Indiferent de frecvență, iată o listă cu ce produse veți avea nevoie pentru băița bebelușului. De menționat că nu tot ce vei găsi pe această lista este absolut necesar. Unele lucruri sunt extrem de utile și importante, unele cel mai probabil că iți vor ușura viața, altele pot fi considerate mofturi.

Așadar, iată cum arată lista de cumpărături cu necesarul pentru nou născut

# Băița Bebelușului

Prosop pentru băiță

Există prosopele speciale de bebeluși (cu colț) sau poți folosi la fel de bine un scutec din finet. Eu am preferat pentru primele luni să folosim scutece din finet pentru că sunt mai moi iar după 6 luni am trecut la prosopele cu colț.

Vezi prosoape pentru copii pe emag.ro
Vezi scutece din finet pe emag.ro

Sampon sau săpun pentru bebeluși

Există o mulțime de branduri disponibile însă la recomandarea pediatrului noi am folosit de la început gamele Bioderma ABC Derm și Atoderm.

Vezi produse pe emag.ro

Cădiță

În funcție de buget și de spațiul disponibil, există o mulțime de variante de cădițe, mai mari sau mai mici, pliabile, cu suport metalic sau suport care se montează pe cadă. Noi am avut o variantă simplă pe care inițial am așezat-o pe coșul de rufe în baie la o înălțime care să ne permită să îl spălam pe Matei fară să ne aplecăm prea tare. După ce a crescut am mutat-o în cada mare. Între timp am cumpărat și o cadita pliabilă pe care o folosim cu success când nu suntem acasă (în vacanțe, la bunici).

Vezi produse pe emag.ro

Suport anatomic pentru cădiță

Când bebe e mic e util pentru a-i asigura o poziție ok în cădiță. Există cadite cu suport integrat însă noi am ales o variantă cu baza dreaptă (pentru a o putea folosi și când Matei mai creste) și am avut un suport separat pe care însă nu l-am folosit pentru foarte mult timp pentru că ni s-a părut incomod și l-am înlocuit cu un burete special de baie, cu înclinație, care imită suportul anatomic din plastic.

Vezi produse pe emag.ro

Termometru de baie

Temperatura apei pentru copii trebuie să fie între 37°C – 38°C așa că un termometru de baie va fi extrem de util mai ales la început când nu vei știi să “estimezi” temperatura apei. Există de asemenea cădițe cu termometru integrat însă noi am avut unul separat care semăna cu o jucărie de apa.

Vezi produse pe emag.ro

Colac de gât pentru băiță

Noi nu am avut însă am auzit multe mămici încântate de el.

Vezi produse pe emag.ro

Vezi și ce ar trebui sa pui în geanta pentru maternitate pentru tine: Lista Bagaj Maternitate (I) – lucrurile necesare mamei