Ce multicooker am ales în diversificare
Când avea Matei vreo 8 luni am ajuns în punctul în care mi-am dat seama că am nevoie de ajutor pentru a mă organiza mai ușor și mai rapid atât cu mesele lui cât și cu ale noastre și m-am hotărât să fac achiziția pe care o amânam de ceva vreme….un multicooker. Și bine am făcut. Oala pe care am ales-o s-a dovedit a fi atât unul dintre cele mai utile aparate în diversificare cât și ajutorul perfect pentru prepararea meselor pentru noi.
Alegerea unui produs nu a fost însă o sarcină foarte ușoară pentru că pe piață sunt disponibile o mulțime de modele și branduri care promit că sunt exact ceea ce ai nevoie. Cum eu nu prea știam însă ce am nevoie și îmi era și imposibil să le compar pe toate, m-am apucat de research. Am început să caut întâi recomandări de la utilizatori pentru a-mi face o listă scurtă pe care să o analizez mai în detaliu.
Cel mai mult aș spune că au cântărit părerile părinților de pe diversele grupuri de Facebook pe care le urmăresc (din zona de parenting și diversificare) pentru că m-am identificat ușor cu profilul și nevoile lor.
Pe lângă recomandările din social media,
- m-am uitat la recenziile produselor de la cele mai mari magazine online din Ro (stele și comentarii)
- am aruncat un ochi pe pe recenziile și decrierile de pe Amazon
- last but not least, am citit mai multe articole și recenzii despre Top multicookere în 2022 de pe blog-uri și site-uri de cooking din Ro și din US/UK
TOP Multicookere 2022
Pe baza informațiilor adunate (atât cantitative cât și calitative) am ajuns la o lista scurtă de multicookere compusă din modele de la Tefal și Instant Pot.
Pe lângă brandurile și modelele de mai sus, am mai găsit păreri bune și despre diverse modele de multicookere de la CrockPot, Philips, Ninja Foodi și Salente. Pentru că nu aveau însă la fel de multe recomandări și nici timpul nu imi permitea să analizez atât de multe variante, am decis să nu merg mai departe cu research-ul în cazul lor. De asemenea, am exclus din start Thermomix deoarece era mult peste bugetul meu.
Ce să ai în vedere când alegi un multicooker – funcții și caracteristici
În plus fata de recomandările efective de braduri și modele, am identificat și diverse aspecte și caracteristici importante pe care trebuie să le ai în verdere atunci când alegi un multicooker și pe baza cărora am încercat să compar modelele de la Tefal și Instant Pot. Plecând de la toate aceste date, am structurat un ghid de alegere al unui multicooker care poate fi util pentru a analiza orice model, nu doar cele selectate de mine.
# Capacitatea unui multicooker
Dimensiunea contează. Este important este să alegi un multicooker cu o capacitate a vasului de gătit (în litri), adaptată mărimii familiei tale. Din câte am citit, pentru o familie de 4 persoane este suficient un vas de 6L.
# Design și dimensiune
În general, multicookerele sunt destul de compacte, ușoare și portabile. Trebuie să ai în vedere totuși că, fiind un aparat pe care cel mai probabil îl vei folosi zilnic, va ocupa constant o parte din blatul de bucătărie. Astfel, în funcție de spațiul de care dispui, ar fi bine să te uiți și la dimensiunile sale totale.

# Tehnici sau moduri de gătit
Sunt printre cele mai importante criterii atunci când alegi un model sau altul. Majoritatea modelelor actuale oferă o gamă foarte variată de opțiuni de gătit – gătire lenta, la aburi, sub presiune, fierbere, sotare, prăjire/rumenire. Unele modele vin la pachet cu funcții suplimentare precum preparare iaurt, tehnica de gătire sous vide sau funcții de air fryer (rotisare, preparare la grătar, prăjire, coacere, deshidratare).
Având în vedere că funcțiile suplimentare înseamnă de cele mai multe ori și un preț mai mare, înainte de a alege un model cred că este foarte important să te gândești cât și ce vei gati. În funcție de răspuns te poți îndrepta spre o variată de multicooker care oferă tehnicile clasice (fierbere, sotare, gătire sub presiune, la aburi, etc.) sau poți alege un aparat care iți oferă mai multe opțiuni de cooking. Eu de exemplu mi-am dorit un vas care să îmi permită să “prăjesc” sănătos, fară ulei, așa că am inclus pe listă și aparate cu funcții de air fryer.
# Alte optiuni și funcții
Sunt funcții pe care cel mai probabil le au cele mai multe multicookere dar e bine să le ai în vedere pentru a te asigura că sunt prezente la modelul pe care îl alegi:
- Funcție manuală – iți permite să personalizezi temperatura și / sau timpul de gătire; cu cât iți oferă mai multe opțiuni cu atât mai bine
- Menținere cald – este utilă atunci când gătești pentru mai târziu și vrei să nu ți se răcească mâncarea timp de maxim 24 de ore
- Pornire automată / întârziată – iți permite să programezi aparatul să înceapă ciclul de gătire mai tărziu fară să fie nevoie să stai lângă el
# Funcțiile presetate ale unui multicooker
Majoritatea multicookerelor au cel puțin 4-5 opțiuni presetate, fie pentru gătirea unui anume aliment, fie pentru un anume tip de mâncare – orez, pui, cereale, fasole, mâncare pentru copii, ovăz, etc. Mi se par practice însă trebuie avut în vedere că aceste programe au în spate niste minutaje și temperaturi presetate (în funcție de tipul de ingredient / mâncare) pe care le poți replica fară probleme folosind funcția manuală sau alegând din diverse tipuri de gătit (la abur, sub presiune, sotare, rumenire, etc) .
Ce vreau să subliniez este că, dacă un aparat are de exemplu buton de orez iar un altul nu are, asta nu înseamnă că cel din urma nu poate să pregătească orez ci că doar nu ai buton rapid pentru preparatul respectiv dar că îl poți gati cu ușurință folosindu-te de diverse optiuni de gatit pe care ti le oferă multicookerul.
Mențiunea aceasta nu se aplică însă dacă vorbim despre tehnici de gătit. De exemplu,
- dacă un multicooker nu are opțiune sau butoane de air fryer înseamnă că nu are capacitatea de a praji cu aer cald (pentru care are nevoie de un capac special care dă căldură în vas de sus în jos).
- dacă un aparat nu are funcție de preparare iaurt (care tehnic presupune încălzirea și menținerea unei temperaturi de 38-40°), nu îl vei putea folosi în acest fel decât dacă funcția manuală iți permite să modifici temperature până la acest nivel. Același lucru este valabil și pentru dospirea aluatului unde ai nevoie tot de 38-40°.
# Rețete
În funcție de cât de priceput ești în bucătărie și cât de mult vrei să persoanlizezi sau să adaptezi, poți decide dacă ai nevoie de un multicooker care iți oferă access ușor la rețete (fie că le are presetate în memoria aparatului, fie are carte de rețete în cutie sau pe site-ul producătorului, aplicație mobila, etc). Aici trebuie avut în vedere că există mai multe aplicații mobile gratuite și grupuri de Facebook dedicate anumitor modele unde vei găsi o mulțime de rețete deci nu vei depinde de rețetele propuse de producător.
# Alte aspectele tehnice ce țin de:
- Puterea aparatului – o putere mai mare înseamnă de obicei o preparare mai rapidă a preparatelor
- Siguranță – aici iese în evidența funcția de depresurizare automată (după ce gătești sub presiune) pe care o oferă unele modele
- Posibilitatea de a spăla cât mai multe componente în mașină de spălat vase – în acest caz trebuie citită cu atenție descrierea producătorului deoarece sunt multe modele care susțin că poți spăla componentele la mașină dar dacă citești cu atenție vei descoperi că se referă doar la accesorii și nu și la vasul de gătit.
- Accesoriile disponibile – ce accesorii sunt incluse în pachet și de ce accesorii suplimentare vei putea avea nevoie și cât de ușor sunt de procurat; de exemplu, sunt multicookere care au funcție de gătit la abur dar nu iți oferă și sita/coșul pentru acest tip de gătit – va trebui să îl achiziționezi separat. De asemenea, pentru majoritatea modelelor se recomandă să ai o garnitură de etanșare suplimentară pe care să o folosesti pentru preparatele dulci pentru a nu transfera mirosul (fiind din silicon, garnitura “prinde” miros de mâncare)
Top multicookere în 2022 în funcție de recomandări. Tabel comparativ Tefal One Pot vs Instant Pot Duo vs Tefal Cook4Me vs Instant Pot Duo Crisp vs Instant Pot Pro Crisp
Vă spuneam mai devreme că pe baza recomandărilor strânse am realizat un TOP ce include două modele de la Tefal și trei modele de la Instant Pot. Am centralizat mai jos principalele caracteristici, asemănări și diferențe dintre ele. Pentru că diferențele dintre Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp nu sunt foarte mari, le-am prezentat împreună și am subliniat diferențele acolo unde a fost cazul.
Modelul pe care l-am ales si l-am cumpărat eu este Instant Pot Pro Crisp. A ajuns primul pe listă datorită capacului Air Fryer inclus si faptului că are oala din inox. L-am preferat în locul modelului Duo Crisp deoarece:
- oala din inox are mânere
- Pro Crisp are un sistem de eliberarea “blândă” a aburului (temporizat)
- temperatura maximă a aparatului este mai ridicată decât cea a modelului Duo Crisp (util pentru air fryer)
- are afișajul mai complex
- bara de progres – afișează când multicooker-ul se află în una dintre următoarele etape: preîncălzire, gătire sau menținere la cald.
- indicator timp: În funcție de programul selectat, afișează timpul scurs de la începerea programului sau timpul rămas până la finalizarea acestuia.
- ai posibilitatea de a personaliza temperatura de funcționare
- mi-a plăcut mai mult designul
Detalii / Denumire
Tefal One Pot
Tefal Cook4Me
Instant Pot Duo
Instant Pot Duo Crisp și IP Pro Crisp
Descriere
Tefal One Pot a fost de departe cel mai recomandat model (cel mai probabil și datorită raportului calitate preț excelent).
Noutatea Tefal Cook4Me este dată de cele 150 de rețete presetate în memoria aparatului (în limba romană) și posibilitatea de a găti în funcție de ingredient ( poți alege dintre mai multe feluri de carne, pește, legume, fructe și cereale)
Instant Pot Duo este considerata varianta upgradata a modelulului One Pot de la Tefal. Este apreciată în mod special pentru bolul de gătit din inox și pentru finisajele superioare.
Două modele de multicookere cu funcție duală – o combinație între oală de gătit sub presiune și o friteuză cu aer cald
Capacitate
Vas de gătit: 6L (Capacitate utilă 4L)
Vas de gătit: 6L (Capacitate utilă 4L)
Spre deosebire de One Pot care este disponibil doar în varianta de 6L, Instant Pot Duo are mai multe modele – 3L, 6L, 8 L
Disponibile în varianta de 8L
Funcții de gătit și programe presetate
25 de funcții și programe presetate:
«Rice» (Orez), «Oatmeal» (Fulgi de ovăz), «Baby food» (Alimente destinate bebeluşilor), «Pressure cook» (gătire sub presiune – mică, medie, mare), «Bake» (coacere), «Stew/Soup» (Tocană/Supă – 3 nivele), «Steam» (Gătit la aburi – 3 nivele), «Brown» (Rumenire – 7 nivele ), «Simmer» (Fierbere la foc mic – 3 nivele), «Slow Cook» (Gătit lent)
Oala oferă posibilitatea de a găti fie în funcție de ingredient, fie alegând din rețetele disponibile în memoria aparatului:
Ingrediente: selectezi ingredientul pe ecranul digital iar aparatul îl vă pregăti setând automat timpul și temperatură
Rețete: multicookerul are în memorie 150 de rețete în limba română și te va ghida pas cu pas în procesul de cooking; urmărești instrucțiunile pe ecran, iar oala adaptează automat rețeta în funcție de numărul de porții, tipul de ingrediente sau greutatea acestora.
12 programe automate fiecare cu 3 nivele de gătit:
soup/broth (supă), meat/stew (carne/tocănițe), bean/chili (fasole), poultry (pasăre), rice (orez), multigrain (cereale), porridge (terci), steam (gătire la abur), slow cook (gătire lenta), saute / brown (sotare/ rumenire), yogurt (iaurt), pressure cook (gătire sub presiune)
Capacul clasic de multicooker oferă 5 funcții, fiecare cu câte 2 nivele de gătit: Pressure Cook (gătire sub presiune), Sauté (fierbere la foc mic, sotare, rumenire), Slow Cook (gătire lenta), Sous Vide (sub vid), Steam (gătire la abur).
Capacul folosit pentru funcția de friteuză cu aer cald oferă alte 5 posibilități de gătire: Air Fry (prăjire rapidă fară ulei), Roast (rotisare), Bake (coacere), Broil (grătar) și Dehydrate (deshidratare).
Alte Funcții
Cu optiunea «DIY» (Reţetă proprie) personalizezi temperatura (70°C-120°C) și timpul de gătire (1-60 min)
Funcția «Keep Warm (Menţinere la cald) păstrează mâncarea caldă timp de maxim 24 de ore.
«Delayed Start» (Start temporizat) – programezi aparatul să pornească mai târziu
«Reheat» (Reîncălzire) – permite reîncălzirea mâncării
Cu meniul Manual, controlați singuri gătirea: gătire clasică (gătire lentă, fierbere la foc mic, rumenire), gătire sub presiune, pornire întârziată, reîncălzire sau menținere la cald, precum și timpul de gătire.
În meniul Favorite, creați un link către rețetele preferate din meniul Rețete.
Functia “Manuala” permite setarea manuală a timpului de gătire.
“Delay Start” (Pornire întârziată) setează timpul de întârziere înainte de începerea unui program de gătit (maxim 24 de ore).
Keep Warm (Păstrare la cald) activează funcția de păstrare automată la cald
Pressure Level (Nivel de presiune) comută între setările de presiune înaltă și joasă pentru programele de gătit sub presiune – gătitul la presiune ridicată reduce timpul de gătire cu până la 70%, iar presiunea scăzută evită supracoacerea alimentelor delicate.
“Delay Start” (Pornire întârziată) setează timpul de întârziere înainte de începerea unui program de gătit (maxim 24 de ore).
Keep Warm (Păstrare la cald) activează funcția de păstrare automată la cald
Functia “Manuala” permite setarea manuală a timpului de gătire si a temperaturii pentru o parte din programe. În cazul modelului Pro ai o flexibilitate și mai mare deoarece poti personaliza temperatura pentru toate programele.
Rețete
Carte de rețete disponibilă electronic pe site-ul Tefal
Pe lângă rețetele din memoria aparatului mai ai la dispoziție o aplicație mobilă cu peste 100 de rețete suplimentare
Aplicație mobilă gratuită cu rețete (în limba engleză) + peste 1000 rețete disponibile pe site-ul oficial InstantPot.com
Aplicație mobilă gratuită cu rețete (în limba engleză) + peste 1000 rețete disponibile pe site-ul oficial InstantPot.com
Funcționalitate Air Fryer
NU
DA, cu capacul TEFAL Cook4Me Extra Crisp Lid EY150830 – Accesoriul (ce se achizitionează separat) oferă 4 funcții presetate: rotisare, preparare la grătar, prăjire și coacere și posibilitatea de a selecta temperatura dorită de la 70° la 200°C pentru precizie maximă și rezultate perfecte de fiecare dată.
NU
DA, are inclus capac Air Fryer
Alte Informații
Putere aparat: 1200W
Spălare: Spatula, recipientul pentru dozarea ingredientelor și coșul sunt compatibile cu mașina de spălat vase; bolul NU este
Depresurizare: După ce s-a încheiat gătitul sub presiune, aburii vor fi eliberaţi apăsând butonul de pe mâner „one-touch steam release”
Putere aparat: 1600W
Spălare: Puteți spăla bolul de gătit și coșul pentru abur în mașina de spălat vase
Depresurizare: eliberare automată a presiunii
Putere: 3 (700W), 6 (1000 W), 8 (1200 W)
Spălare: Oala din inox dar și capacul pot fi spălate în mașina de spălat vase
Depresurizare: După ce s-a încheiat gătitul sub presiune, aburii pot fi eliberati fie natural (dureaza între 10 și 40 de minute în funcție de cantitatea de mâncare din oală) fie prin apăsarea butonului de eliberare a aburului
Putere: ambele modele au 1500 W însă temperatura maximă a modelului Pro Crisp este mai ridicată decât cea a modelului Duo Crisp (util pentru air fryer)
Spălare: atât accesoriile cât și vasul și capacele se pot spăla în mașina de spălat vase Depresurizare: După ce s-a încheiat gătitul sub presiune, aburii pot fi eliberati fie natural (durează între 10 și 40 de minute în funcție de cantitatea de mâncare din oală) fie prin apăsarea butonului de eliberare a aburului. Pro Crisp are și un sistem de eliberarea “blândă” a aburului (temporizat)
Accesorii / Ce conține pachetul
Coş pentru gătit la aburi
Suport Trepied
Vas de gătit
Pahar de măsurat
Polonic pentru orez
Vas de gătit
Coșul pentru abur
Grătar din inox pentru gătit la aburi
Vas de gătit din inox
Grătar din inox pentru gătit la aburi
Vas de gătit din inox
Tavă pentru deshidratare
Coș friteuză cu mai multe niveluri
Capac pentru protecție și depozitare
Descriere
Tefal One Pot a fost de departe cel mai recomandat model (cel mai probabil și datorită raportului calitate preț excelent).
Noutatea Tefal Cook4Me este dată de cele 150 de rețete presetate în memoria aparatului (în limba romană) și posibilitatea de a găti în funcție de ingredient ( poți alege dintre mai multe feluri de carne, pește, legume, fructe și cereale)
Instant Pot Duo este considerata varianta upgradata a modelulului One Pot de la Tefal. Este apreciată în mod special pentru bolul de gătit din inox și pentru finisajele superioare.
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp – Două modele de multicookere cu funcție duală – o combinație între oală de gătit sub presiune și o friteuză cu aer cald
Capacitate
Tefal One Pot – Vas de gătit: 6L (Capacitate utilă 4L)
Tefal Cook4Me – Vas de gătit: 6L (Capacitate utilă 4L)
Spre deosebire de One Pot care este disponibil doar în varianta de 6L, Instant Pot Duo are mai multe modele – 3L, 6L, 8 L
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp sunt disponibile în varianta de 8L
Funcții de gătit și programe presetate
Tefal One Pot – 25 de funcții și programe presetate:
«Rice» (Orez), «Oatmeal» (Fulgi de ovăz), «Baby food» (Alimente destinate bebeluşilor), «Pressure cook» (gătire sub presiune – mică, medie, mare), «Bake» (coacere), «Stew/Soup» (Tocană/Supă – 3 nivele), «Steam» (Gătit la aburi – 3 nivele), «Brown» (Rumenire – 7 nivele ), «Simmer» (Fierbere la foc mic – 3 nivele), «Slow Cook» (Gătit lent)
Tefal Cook4Me oferă posibilitatea de a găti fie în funcție de ingredient, fie alegând din rețetele disponibile în memoria aparatului:
Ingrediente: selectezi ingredientul pe ecranul digital iar aparatul îl vă pregăti setând automat timpul și temperatură
Rețete: multicookerul are în memorie 150 de rețete în limba română și te va ghida pas cu pas în procesul de cooking; urmărești instrucțiunile pe ecran, iar oala adaptează automat rețeta în funcție de numărul de porții, tipul de ingrediente sau greutatea acestora.
Instant Pot Duo – 12 programe automate fiecare cu 3 nivele de gătit:
soup/broth (supă), meat/stew (carne/tocănițe), bean/chili (fasole), poultry (pasăre), rice (orez), multigrain (cereale), porridge (terci), steam (gătire la abur), slow cook (gătire lenta), saute / brown (sotare/ rumenire), yogurt (iaurt), pressure cook (gătire sub presiune)
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp – Capacul clasic de multicooker oferă 5 funcții, fiecare cu câte 2 nivele de gătit: Pressure Cook (gătire sub presiune), Sauté (fierbere la foc mic, sotare, rumenire), Slow Cook (gătire lenta), Sous Vide (sub vid).
Capacul folosit pentru funcția de friteuză cu aer cald oferă alte 5 posibilități de gătire: Air Fry (prăjire rapidă fară ulei), Roast (rotisare), Bake (coacere), Broil (grătar) și Dehydrate (deshidratare).
Alte Funcții
Tefal One Pot – Cu optiunea «DIY» (Reţetă proprie) personalizezi temperatura (70°C-120°C) și timpul de gătire (1-60 min)
Funcția «Keep Warm (Menţinere la cald) păstrează mâncarea caldă timp de maxim 24 de ore.
«Delayed Start» (Start temporizat) – programezi aparatul să pornească mai târziu
«Reheat» (Reîncălzire) – permite reîncălzirea mâncării
Tefal Cook4Me – Cu meniul Manual, controlați singuri gătirea: gătire clasică (gătire lentă, fierbere la foc mic, rumenire), gătire sub presiune, pornire întârziată, reîncălzire sau menținere la cald, precum și timpul de gătire.
În meniul Favorite, creați un link către rețetele preferate din meniul Rețete.
Instant Pot Duo – Functia “Manuala” permite setarea manuală a timpului de gătire.
“Delay Start” (Pornire întârziată) setează timpul de întârziere înainte de începerea unui program de gătit (maxim 24 de ore).
Keep Warm (Păstrare la cald) activează funcția de păstrare automată la cald
Pressure Level (Nivel de presiune) comută între setările de presiune înaltă și joasă pentru programele de gătit sub presiune – gătitul la presiune ridicată reduce timpul de gătire cu până la 70%, iar presiunea scăzută evită supracoacerea alimentelor delicate.
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp – “Delay Start” (Pornire întârziată) setează timpul de întârziere înainte de începerea unui program de gătit (maxim 24 de ore).
Keep Warm (Păstrare la cald) activează funcția de păstrare automată la cald
Functia “Manuala” permite setarea manuală a timpului de gătire si a temperaturii pentru o parte din programe. În cazul modelului Pro ai o flexibilitate și mai mare deoarece poti personaliza temperatura pentru toate programele.
Rețete
Tefal One Pot – Carte de rețete disponibilă electronic pe site-ul Tefal
Tefal Cook4Me – Pe lângă rețetele din memoria aparatului mai ai la dispoziție o aplicație mobilă cu peste 100 de rețete suplimentare
Instant Pot Duo – Aplicație mobilă gratuită cu rețete (în limba engleză) + peste 1000 rețete disponibile pe site-ul oficial InstantPot.com
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp – Aplicație mobilă gratuită cu rețete (în limba engleză) + peste 1000 rețete disponibile pe site-ul oficial InstantPot.com
Funcționalitate Air Fryer
Tefal One Pot – NU
Tefal Cook4Me – DA, cu capacul TEFAL Cook4Me Extra Crisp Lid EY150830 – Accesoriul (ce se achizitionează separat) oferă 4 funcții presetate: rotisare, preparare la grătar, prăjire și coacere și posibilitatea de a selecta temperatura dorită de la 70° la 200°C pentru precizie maximă și rezultate perfecte de fiecare dată.
Instant Pot Duo – NU
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp – DA, au inclus capac Air Fryer
Alte Informații
Tefal One Pot – Putere aparat: 1200W
Spălare: Spatula, recipientul pentru dozarea ingredientelor și coșul sunt compatibile cu mașina de spălat vase; bolul NU este
Depresurizare: După ce s-a încheiat gătitul sub presiune, aburii vor fi eliberaţi apăsând butonul de pe mâner „one-touch steam release”
Tefal Cook4Me – Putere aparat: 1600W
Spălare: Puteți spăla bolul de gătit și coșul pentru abur în mașina de spălat vase
Depresurizare: eliberare automată a presiunii
Instant Pot Duo – Putere: 3 (700W), 6 (1000 W), 8 (1200 W)
Spălare: Oala din inox dar și capacul pot fi spălate în mașina de spălat vase
Depresurizare: După ce s-a încheiat gătitul sub presiune, aburii pot fi eliberati fie natural (dureaza între 10 și 40 de minute în funcție de cantitatea de mâncare din oală) fie prin apăsarea butonului de eliberare a aburului
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp
Putere: ambele modele au 1500 W însă temperatura maximă a modelului Pro Crisp este mai ridicată decât cea a modelului Duo Crisp (util pentru air fryer)
Spălare: atât accesoriile cât și vasul și capacele se pot spăla în mașina de spălat vase Depresurizare: După ce s-a încheiat gătitul sub presiune, aburii pot fi eliberati fie natural (durează între 10 și 40 de minute în funcție de cantitatea de mâncare din oală) fie prin apăsarea butonului de eliberare a aburului. Pro Crisp are și un sistem de eliberarea “blândă” a aburului (temporizat)
Accesorii / Ce conține pachetul
Tefal One Pot – Coş pentru gătit la aburi
Suport Trepied
Vas de gătit
Pahar de măsurat
Polonic pentru orez
Tefal Cook4Me – Vas de gătit
Coșul pentru abur
Instant Pot Duo – Grătar din inox pentru gătit la aburi
Vas de gătit din inox
Instant Pot Duo Crisp și Instant Pot Pro Crisp – Grătar din inox pentru gătit la aburi
Vas de gătit din inox
Tavă pentru deshidratare
Coș friteuză cu mai multe niveluri
Capac pentru protecție și depozitare
Foto: Pixabay, Pexels, Tefal.ro, instantpot.com
Texte: tefal.ro, instantpot.com
În acest articol folosim unelte de marketing afiliat. Asta înseamnă că dacă dai click pe link-urile din articol care duc către site-uri din exterior și plasezi o comandă acolo, noi vom obține un mic comision ca urmare a acestei tranzacții. Pe tine nu te costă nimic, iar pe noi ne ajuți să ne ducem mai departe acest proiect.
Ne poți lăsa un comentariu